Ik zit achter mijn laptop met een lekkere kop koffie op mijn favoriete plaats in huis en zit te mijmeren over de vraag waarover mijn blog gaat: wat is geluk en hoe doe ik dat? De zoekterm in google krijgt veel hits: Wikipedia, spreuken van Boeddha, geluk volgens Griekse filosoof Epicurus, werkstukken levensbeschouwing, verwijzingen naar YouTube en nog veel veel meer.

Vanuit mijn favoriete stoel aan de keukentafel heb ik zicht op de tuin. Het raamkozijn zorgt voor de omlijsting en het is net alsof ik naar een levend schilderij kijk.

Spelende musjes
Ik zie de vogeltjes snoepen van het voer, de kruimeltjes en de kersen en hoor ze fluiten. Papa en Mama Vink hebben weer rust, de kinders zijn uitgevlogen. Ik ben geen een vogelkenner, maar een vinkje, roodborstje en mus kan ik nog net uit elkaar houden. Soms moet ik lachen om de speelsheid van de musjes of misschien beeld ik me maar in dat ze aan het spelen zijn. Maakt ook niet uit, ik word er blij van!

Onze achtertuin is een feest voor ze. Heel veel groen, in zoveel verschillende kleurschakeringen. Is het je wel eens opgevallen hoeveel verschillende kleuren groen er zijn in de natuur? Ik werd me daar ineens bewust van, jaren geleden, na een schilderles waarin we landschappen schilderden. Mijn ogen gingen open en ik leerde om echt te kijken. Maar goed, ik dwaal af.

Ik zie het prachtige en overvloedige diepe rood van de wilde rozenstruik achter in de tuin, het pure wit van de klimhortensia die ernaast staat. En als ik mijn ogen dichtdoe kan ik de geur bijna ruiken. De vogels fluteren nog steeds op hun best. Zo gezellig! Ik merk dat ik me rustig voel, heel ontspannen en veilig en tevreden. Een gevoel van – niet makkelijk om het in woorden te vatten – is dit geluk? Is het zo eenvoudig?

Ontdekkingsreis.
Ben je op ontdekkingsreis naar geluk? Of ben je het misschien al, maar weet je het simpelweg nog niet? Boeddha heeft veel mooie en inspirerende wijsheden. Ik geef je er drie ter overweging en om na te streven.

Groter geluk bereik je met eenvoudigheid, niet met ingewikkeldheid.
Het is voor ons belangrijk om goede gedachten te hebben, wat wij worden wat wij denken.
Jij, jij zelf, evenzeer als wie dan ook in het gehele universum, verdient jouw liefde en affectie.

De hypnotherapeut als reisleider. Een hypnotherapeut kan je begeleiden op je ontdekkingsreis naar geluk, het krijgen van meer zelfvertrouwen, het achterlaten van angsten en fobieën, het verwerken van trauma’s en meer, veel meer.
Zodat je simpelweg meer geniet!

Linda Buelens

Inschrijven tips, blogs en inspiratie Lelela