Even helemaal afschakelen en lekker genieten van zon, zee of wat er voor nodig is om te relaxen en heerlijk vakantie te vieren.
Het is dag vijf op ons vakantieadres op onze favoriete vakantieplek in Spanje. Vanavond speelt Spanje tegen Italië. Ik heb het dan over voetbal, het EK. Mijn partner zit op zijn gemak voor de tv met een pilsje erbij en verheugt zich op de wedstrijd. Uiteraard zijn wij vanavond voor Spanje. Nu ben ik niet zo’n enorme voetbalfan, dus kijk ik tijdens allerlei andere bezigheden met een schuin oog naar de tv. Oeps, Italië scoorde net.
Jammer genoeg of gelukkig hebben we op het appartement geen wifi. Dat betekent dat ik achter een laptop offline zit te werken en later deze blog op een USB stick moet zetten. Redelijk primitief, tóch? En omdat we ook geen kok of hulp in de huishouding hebben, heb ik (de wasmachine dan) vandaag 2 wassen gewassen en ga ik over een uur of zo voor het eten zorgen. Uiteraard kunnen we ook uit gaan eten, maar we kiezen er vandaag voor om lekker thuis te blijven. Heerlijk chillen, geen make-up, geen ingewikkeld kapsel en gewoon iets makkelijks aan. Weet je wat, ik ga eerst nog even zwemmen.

Tja, het ritme ligt hier toch net even anders dan in Nederland. Uiteraard heeft dat ook te maken met de temperatuur. We staan vroeg op, gaan een stuk lopen, doen inkopen, drinken wat op een terrasje en lopen weer terug. We eten wat en doen ook aan siësta. Zalig! En dan de kers op de taart, we kunnen heerlijk lang buiten zijn, buiten eten, en gaan ook wat later naar bed.
Ik ervaar het als pure luxe dat we na de siësta kunnen besluiten om te gaan zwemmen of niet. Dat is het mooie van vakantie, niets moet en je kunt kiezen wat je gaat doen…
Maar wacht eens even, hoe zit dat dan met je dagelijks leven, heb je daar geen keuze? Kun je daar dan niet doen wat je wilt? Wat nu, als je daar ook kunt kiezen, besluiten om te gaan zwemmen of andere dingen die je wilt doen in je carrière, je relatie, je leven. Wat als het geen pure luxe is, maar simpelweg een keuze om te kiezen voor jezelf, een manier van leven. Denk je dat dan kan? Of klinkt dat meer als een sprookje.

Weet je, er zijn mensen, die hun leven simpelweg leven als een sprookje. Of ze nu de boze wolf willen zijn, Assepoester of Sneezy. Hoe ze dat doen? Gewoon door te starten met een stap te zetten, en dan nog een, naar een leven dat ze willen. Van A naar B en dan van B naar C en zo verder. Ook al zien ze de hele weg nog niet. Ze weten waar ze naartoe willen.

Ik help je graag met die eerste stappen, of met het helder krijgen van je doel, of met het verwijderen van ongewenste/belemmerende opstakels. Zet nu de eerste stap en maak een afspraak voor een oriënterend gesprek.
Geniet van deze dag!

Linda
Helaas, Spanje heeft met 0-2 verloren van Italië.

Inschrijven tips, blogs en inspiratie Lelela