MistMistig, dat is het al gedurende mijn gehele treinrit naar Amsterdam. Buiten bedoel ik dan, niet in mijn hoofd. Daar is het helder, heel helder. Ik ken mijn doel en dat is een lekker gevoel. Een gevoel dat rust is, geluk en nog veel meer.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom het mistig is? Wat de wetenschappelijke verklaring is. Ik heb het voor je opgezocht. (Bron: willemwever.nl)

Mist bestaat uit heel kleine waterdruppeltjes. Die druppeltjes zweven in de lucht en zorgen ervoor dat je niet zo ver vooruit kunt kijken.
Mist ontstaat als er veel waterdamp in de lucht zit en de aarde koud genoeg is. Dus als vochtige lucht snel afkoelt of als warme, vochtige lucht met heel koude lucht mengt. Mist ontstaat daarom vaak op plaatsen met water, dus bij een sloot of vijver.
Mist is pas mist als het zicht minder dan 1000 meter is. Bij dichte mist is het zicht minder dan 200 meter en bij zeer dichte mist kun je maar 50 meter vooruit zien.

Mooi! Weer een stukje wijzer geworden. Je weet nu hoe mist ontstaat en weet dat het ook weer oplost. Dat de zon uiteindelijk weer gaat schijnen. Je weet zeker dat dat zo is, toch? Goed zo!
Binnen in je hoofd kan ook mist ontstaan. Je weet bijvoorbeeld niet wat je wilt, weet niet waar je echt blij en gelukkig van wordt. Of begrijpt niet waarom je niet gelukkig bent. Twijfelt wat je met je carrière, leven of relatie wilt. Kortom, je kunt door de mist je doel niet zien, en misschien is zelfs de weg niet of nauwelijks zichtbaar.

Ik kan je helpen om die mist te laten optrekken en de zon, je weg, je doel weer te zien?

Inschrijven tips, blogs en inspiratie Lelela