Wat als dat wijntje of biertje voor de gezelligheid een probleem wordt?

En als dingen uit de hand beginnen te lopen. Dat je bijvoorbeeld regelmatig stukken in je geheugen kwijt bent, wanneer je de volgende ochtend niet echt fit wakker wordt. Hoe vaak moet dat dan voorkomen, voordat je het als een probleem gaat zien?
Kijk, wat jij met je leven doet, is uiteraard helemaal jouw zaak. Tenminste, zolang je medemensen er geen last van hebben. Als je nu na een avond doorzakken, mensen lastig gaat vallen of naar huis rijdt en je partner vergeet mee te nemen of je veroorzaakt met je dronken kop een ongeluk, is dat natuurlijk een ander verhaal.

En ja, ik begrijp dat alcohol drinken in onze cultuur, maatschappij, families vaak wordt gezien als iets wat erbij hoort, gezellig is. En dat je dat vaak zelfs van thuis uit hebt meegekregen. Ook ik ken de sterke verhalen over wat deze of gene heeft uitgevreten met een slok op, die worden verteld en waar hartelijk om wordt gelachen. Ik lach dan ook hard mee. Maar wat nu als het uit de hand loopt…

Wat als je moeite begint te krijgen om je drinkgedrag in de hand te houden? Je hebt misschien al een paar keer geprobeerd om minder alcohol te drinken, maar op een of andere manier hoor je dat stemmetje niet eens meer dat zegt: misschien is het verstandig om te stoppen, of een colaatje te drinken. En je bent nog niet zover gevorderd dat je in een afkickkliniek wilt gaan logeren. Psychosociale hypnotherapie is dan wellicht een mooie hulpbron voor je, die als je het niet alleen kunt, je even een steuntje in de rug geeft.

Als psychosociaal hypnotherapeut help ik mensen die hun drinkgedrag aan willen pakken. Geen hele zware verslavingsproblematieken die al jaren spelen, dan ben je beter op je plaats in een kliniek waar je een aantal weken verblijft en die daar volledig op gespecialiseerd zijn. Maar wil je nu zelf geholpen worden door iemand die door de onzin, van wat je jezelf wijsmaakt, heen prikt en er niet omheen draait, plan dan een intakegesprek in of neem contact op voor een gratis telefonisch informatiegesprek).

Mijn cliënten behalen goede resultaten en wat ik terugkrijg is o.a.:

  • dat ze weer beter en vooral ook de hele nacht door kunnen slapen;
  • het schuldgevoel plaats heeft gemaakt voor een gevoel van vrijheid;
  • de kinderen blij zijn dat papa of mama minder drinkt;
  • ze zich stabieler voelen;
  • ze beter voor zichzelf zorgen (eten en sporten);
  • minder piekeren;
  • zich makkelijker uitten;
  • zich zelfverzekerder voelen;
  • en zichzelf vooral waardevoller voelen.

Als je bij mij komt om je drinkgedrag aan te pakken, vraag ik je om te beginnen twee dingen:

  1. Ben je bereidt om eerlijk naar je drinkgedrag te kijken?
  2. Ben je bereidt om (in iedere geval tijdens het traject van 3 maanden) alle alcohol te laten staan?

Linda Buelens
Psychosociaal, lichaamsgericht hypnotherapeut

info@lelela.nl
06 10853857

Inschrijven tips, blogs en inspiratie Lelela