Geen keuze hebben is heel frustrerend. En natuurlijk is er altijd een keuze. Ook al zie je die niet meteen. Soms heb je jezelf vastgedacht. Bekijk het dan eens vanuit een andere hoek. Of vraag in gedachten eens aan iemand die je bewondert: ‘hoe zou jij dat doen’?  

Te veel keuze leidt weer tot keuzestress. En niet kiezen is ook een keuze. NLP zegt: iedere huidige keuze is de juiste keuze. Omarm die vooronderstelling, dan hoef je daar in ieder geval niet meer over te piekeren.  

Soms maken we het onszelf onnodig moeilijk en stapelen we diverse beslissingen die we moeten maken op. We maken er één groot probleem van, waar geen doorkomen aan is. We kunnen de situatie niet meer overzien en maken vervolgens geen keuze. Doen niets, wachten af, hoe groot de noodzaak of frustratie soms ook is. Dat is een soort beschermingsmechanisme van ons brein, met de beste bedoelingen om te beschermen tegen veranderingen, want dat is onbekend terrein.  

Wil je toch vooruit en dus een keuze maken, vraag jezelf dan af wat de eerste stap is en zet die. En dan de tweede. Enzovoorts. Als baby hebben we zo leren lopen, de rand van de tafel losgelaten en erop vertrouwd dat het goed zou komen. En natuurlijk zijn we gevallen, hebben we onszelf gestoten en pijn gedaan.  Maar uiteindelijk liepen we los, zonder handen. 

Soms kun je dat alleen en soms heb je daar hulp bij nodig. Ik help je graag daarbij. 

Overigens zeggen ze dat snelle beslissers succesvoller zijn in hun leven. Hoe zit het met jou?  Weet jij meteen welk voorgerecht, hoofdgerecht en dessert je gaat bestellen?

Warme groet, Linda

PS Boek nu zelf een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 45 minuten. Wel zelf een datum kiezen…