De komende tijd beantwoord ik in mijn blog vragen die me regelmatig worden gesteld. Ik merk dat hypnose nog niet als die praktische, efficiënte en doelgerichte oplossing wordt gezien, die het zeker kan zijn. Het wordt soms een beetje magisch of eng gevonden, wat zweverig of men denkt dat het show of kwakzalverij is. Hypnotherapie is geen van die dingen, alhoewel het soms wel magisch lijkt als je ziet hoe geweldig snel onze hersens in een hypnotische staat oplossingen vinden. En dat wil ik graag met je delen. Dus, als je een vraag hebt, dan stuur die maar gerust in.

Hoe doe je dat dan?

Hypnotherapie zoals ik het in de praktijk breng, is het inzetten van hypnose als medium in combinatie met het geven van suggesties, het toepassen van (coachings)technieken en (NLP)strategieën. Simpelweg, doen wat werkt. Geen hocus pocus, geen zweverige toestanden. Wel veel aandacht, soms confronterend en ook hard werken, maar ook rustgevend, opluchtend, oplossend, geluk-verhogend en nog veel meer…

Collega Connie Keurentjes schreef een interessante blog over memory hacking, waarbij gebruik wordt gemaakt van het inplanten van ‘valse’ herinneringen, al dan niet opzettelijk. Als kind kun je ook een ‘valse’ betekenis hebben gegeven aan een gebeurtenis, waar je je hele leven al last van hebt. Onzekerheid kan voortkomen uit een voorval waarbij je als kind gepest bent  of bent afgewezen door iemand die belangrijk voor je was. Eén voorval met een hond kan ervoor zorgen dat je bang bent voor alle honden. Iedere situatie is uniek, ieder mens is uniek en heeft zijn of haar eigen waarheid. De vraag die je jezelf mag stellen is, klopt die waarheid wel?

Moet je dan helemaal terug naar het voorval en dat herbeleven?
Nee hoor. We richten ons op het doel. Hoe wil je je voelen? Hoe wil je je gedragen? Wie wil je zijn, voorbij het probleem? We verleggen je focus. En alle struikelblokken die we in het proces tegenkomen, ruimen we onderweg wel op. En je onderbewuste geeft een andere betekenis aan de gebeurtenis, maakt een andere beslissing, die beter voelt en zorgt voor een krachtige transformatie.

Wil je nu meer weten over hypnose en niets meer missen, volg me dan op Facebook of Linkedin
En heb je zelf een vraag, die je graag beantwoord wilt hebben, stel die dan gerust via social media of via het contactformulier op de website.

Ben je nu heel nieuwsgierig geworden naar hypnose en wil je het zelf ervaren en toepassen? Dan heb ik belangrijk nieuws. Op 13 oktober verzorgen we een unieke eendaagse workshop hypnose. Kijk snel verder voor meer informatie.