De komende tijd beantwoord ik in mijn blog vragen die me regelmatig worden gesteld. Ik merk dat hypnose nog niet als die praktische, efficiënte en doelgerichte oplossing wordt gezien, die het zeker kan zijn. Het wordt soms een beetje magisch of eng gevonden, wat zweverig of men denkt dat het show of kwakzalverij is. Hypnotherapie is geen van die dingen, alhoewel het soms wel magisch lijkt als je ziet hoe geweldig snel onze hersens in een hypnotische staat oplossingen vinden. En dat wil ik graag met je delen. Dus, als je een vraag hebt, dan stuur die maar gerust in.

Hypnose, wat kun je daar eigenlijk mee?
Werd me laatst gevraagd. Ze zei er nog bij, ik wil niet lullig doen of zo, maar ben gewoon nieuwsgierig.

En dat is al een supergoed begin, nieuwsgierig zijn! Omdat het je aandacht stuurt en je laat focussen. Je wilt dan heel graag weten hoe het zit en bent oprecht geïnteresseerd in het antwoord. Maar goed, terug naar hypnose. Even focussen Linda.

Hypnose is in feite alleen maar het middel, of met een ander woord, het medium dat ik gebruik om mensen te helpen. Hypnose zorgt voor aandacht, focus én het creëert ruimte om de suggesties en strategieën beter en sneller te laten werken werken. Hoe dan? Door het kritisch denken (analyseren, oordelen, piekeren, enz) even wat verder op de achtergrond te plaatsen en zo meer ruimte te geven aan je onderbewuste.

Volgens mij was het Einstein die zei dat je een probleem niet op kunt lossen met dezelfde denkwijze (mindset) als waarmee je het probleem gemaakt hebt.

Ok, dat is helder, toch. Maar wat kun je er nu mee? En hoe doe je dat dan?

Hypnotherapie kun je gebruiken voor heel veel verschillende problemen. Ik noem er een aantal:

Angsten, zoals angst voor spinnen, hoogtevrees, vliegangst, pleinvrees, faalangst – Pijnmanagement, verplaatsing en vermindering van pijnervaring – Persoonlijke groei, persoonlijke grenzen, belemmerende overtuigingen en gedachten, negatief zelfbeeld- Dwanghandelingen, zoals nagelbijten, neuspeuteren, smetvrees – Gewoontes en verslavingen, zoals roken, alcohol, suiker, eetverslaving – Rouwverwerking, burn-out, en nog veel meer…

Hoe ik dat doe?
Dat lijkt me een hele mooie vraag om de volgende keer te beantwoorden.

Wil je nu meer weten over hypnose en niets meer missen, volg me dan op Facebook of Linkedin
En heb je zelf een vraag, die je graag beantwoord wilt hebben, stel die dan gerust via social media of via het contactformulier op de website.

Ben je nu heel nieuwsgierig geworden naar hypnose en wil je het zelf ervaren en toepassen? Dan heb ik belangrijk nieuws. Op 13 oktober verzorgen we een unieke eendaagse workshop hypnose. Kijk snel verder voor meer informatie.