Innerlijk kind werk is een term die steeds vaker wordt gebruikt in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en therapie. Het verwijst naar het proces van het verkennen en helen van de delen van onszelf die gewond zijn geraakt tijdens onze jeugd en die nog steeds invloed hebben op ons volwassen leven.

Als kind zijn we zeer kwetsbaar en afhankelijk van onze ouders of verzorgers. Als we niet de liefde, zorg en steun krijgen die we nodig hebben, kunnen we onszelf gaan beschermen door ons aan te passen, te dissociëren of te vermijden. Deze patronen worden later in ons volwassen leven voortgezet en kunnen leiden tot problemen op het gebied van relaties, werk en zelfbeeld.

Innerlijk kind werk gaat over het herstellen van deze wonden en het geven van de liefde, zorg en steun die we nodig hadden en nog steeds nodig hebben. Dit kan worden gedaan door middel van verschillende technieken, zoals visualisatie, meditatie, voice dialogue en hypnotherapie.

Een van de belangrijkste aspecten van innerlijk kind werk is het erkennen en accepteren van onze innerlijke kinderen. Dit betekent dat we onze gevoelens, behoeften en verlangens serieus nemen en deze niet langer negeren of onderdrukken. Door dit te doen, kunnen we onze innerlijke kinderen helpen zich veilig en geliefd te voelen, wat essentieel is voor ons welzijn en geluk.

Een ander belangrijk aspect van innerlijk kind werk is het loslaten van oude overtuigingen en patronen die ons niet langer dienen. Dit kan betekenen dat we ons bewust worden van onze negatieve gedachten en deze vervangen door positieve affirmaties. Het kan ook betekenen dat we oude emotionele wonden helen door middel van vergeving en compassie.

Hoewel innerlijk kind werk soms uitdagend kan zijn, kan het ons helpen om meer in contact te komen met onze ware zelf en ons te bevrijden van beperkende patronen en overtuigingen. Door onszelf de liefde, zorg en steun te geven die we nodig hebben, kunnen we ons vollediger en gelukkiger voelen en meer voldoening vinden in ons leven.

In conclusie, innerlijk kind werk is een krachtig proces van zelfontdekking en heling. Het gaat over het erkennen en accepteren van onze innerlijke kinderen en het geven van de liefde, zorg en steun die we nodig hebben. Door ons bewust te worden van onze oude patronen en overtuigingen en deze los te laten, kunnen we ons bevrijden van beperkingen en meer voldoening en geluk in ons leven vinden.

Wat zou jij willen doen als je weer een halve dag kind was? Wat heeft jouw innerlijk kind nodig?

Meer weten, stuur dan een bericht naar info@lelela.nl

 

Inschrijven tips, blogs en inspiratie Lelela