image

 

Over hypnose doen veel fabels de ronde waardoor veel mensen wellicht huiverig zijn om in hypnose te gaan. Dat is jammer, omdat hypnotherapie voor veel problemen een goede en snelle oplossing is. Misschien dat de volgende fabels de drempel voor u verlagen.

Hypnose is hetzelfde als slaap
Hypnose is juist een vorm van verhoogde concentratie die het leervermogen vergroot.

Alleen domme mensen kun je hypnotiseren!
Het tegendeel is waar; iedereen is te hypnotiseren, mensen met een hogere intelligentie zijn zelfs nóg beter en sneller te hypnotiseren!

Als je niet gelooft in hypnose, dan werkt het niet
Ook mensen die er niet in geloven kunnen in hypnose gaan, als ze meewerken aan ontspanning en concentratie.

Als je onder hypnose bent dan doe je dingen of je zegt dingen die je eigenlijk niet wilt
Klinkklare onzin. Je verklapt geen geheimen of vertelt geen dingen die je niet wilt vertellen. Dit beeld wordt ten onrechte en om sensatieredenen gesuggereerd in griezelfilms, stripverhalen en theaterhypnose.

Het is mogelijk dat je niet meer bijkomt uit hypnose
Nee hoor. Mocht je heel heel diep in hypnose gaan, zou je in slaap kunnen vallen, om zeer uitgerust na een half uurtje weer wakker te worden. Zowel op eigen initiatief als op verzoek van de therapeut komt iedereen terug in het ‘hier en nu’.

Door hypnose kan men wonderprestaties verrichten
Hahaha, was het maar waar. Helaas! Geen enkel mens kan 250 kilo optillen in trance, als hij dat zonder trance ook niet kan.

Hypnose is magie en is zweverig
Klinkklare onzin! Hypnose is een toestand van focus en ontspanning waarin iemand zichzelf brengt. Je blijft bij bewustzijn. Doordat je je focust op je innerlijke wereld of gewoon aan prettige dingen denkt, laat je de omgeving even voor wat hij is. Iedereen kan het leren met de juiste opleiding.

Door hypnose ben je in 1x van je verslaving af
Nee, ook dit is onjuist. Het beëindigen van een lastige gewoonte zoals een verslaving vereist een flinke dosis motivatie en doorzetting. Hypnotherapie is daarbij een prettig en krachtig hulpmiddel.

Hypnose staat heel erg ver van me af
Dat denkt u misschien, maar ook dit is niet waar… Iedereen gaat dagelijks meerdere momenten in trance, even weg uit het hier en nu. Bijvoorbeeld door te dagdromen, het lezen van een spannend boek of het kijken naar een spannende film. Tijdens het autorijden of in het openbaar vervoer heeft u misschien wel eens gemerkt dat u al verder was dan u dacht! Ook dit is een vorm van trance.

Met hypnose kan je de waarheid achterhalen
Onzin. Hypnose is geen leugendetector en is ook niet bedoeld voor justitiele doeleinden. Dit is een romantisch beeld in stand gehouden door films en romans. Wel kun je je onder hypnose details herinneren, die je eerder niet helder zag of hoorde.

Hypnotherapie kan helpen bij mentale en fysieke problemen, zoals het vergroten van zelfvertrouwen, verbeteren van zelfbeeld, afvallen, ontspanning en pijnvermindering. Maar ook bij psychische klachten als angst, depressie en slaapproblemen.

Heb je nog andere vragen, of je wilt gewoon weten of hypnotherapie ook jou kan helpen. Stuur me dan een bericht voor een gratis informatiegesprek.

Inschrijven tips, blogs en inspiratie Lelela