Lever je al heel je leven een gevecht met je gewicht en heb je al heel wat diëten, poedertjes, repen, en andere methodes geprobeerd, dan is een of meer van onderstaande tips misschien wel iets voor je. Ben je altijd slank(er) geweest, maar heb je inmiddels een bepaalde leeftijd bereikt, waarop het er allemaal niet meer zo gemakkelijk afgaat, dan adviseer ik je ook om door te lezen en je voordeel te doen met de tips.

 

Ruik aan een appel, banaan of aan muntmint-1433826__180

Misschien vind je het een beetje vreemd, maar het werkt echt. Tenminste, dat zegt dr. Alan R. Hirsch van de Smell & Taste Treatment and Research Foundation in Chicago. Hij testte met 3.000 vrijwilligers en constateerde dat hoe vaker mensen snuffelden, hoe minder honger ze hadden en hoe meer gewicht ze verloren – gemiddeld 15 kilo. De theorie hierachter is dat je door te ruiken aan het eten, je hersens laat geloven dat je het werkelijk eet.

 

Bouw je maaltijden af gedurende de dag

Uit een recentelijke studie, waaraan twee testgroepen deelnamen, bleek dat het tijdstip van de calorie-inname van invloed was. Er was een groep vrouwen met overgewicht, die tijdens het ontbijt 700 calorieën, tijdens lunch 500 en tijdens diner 200 calorieën aten. En er was een groep die hetzelfde at, maar dan in omgekeerde volgorde. Na 13 maanden, waren de grote ontbijters, 9 kilo kwijt en de grote diner-eters maar 4,5 kilo.

 

Hang een spiegel op tegenover je aan de eettafel

Studie liet zien dat als je eet terwijl je je kunt zien in de spiegel, je bijna één derde minder eet. Het blijkt dat naar jezelf kijken, terwijl je eet, je doelstellingen en overtuigingen reflecteert en je herinnert aan het feit dat je gewicht probeerde te verliezen.

 

Als je snoept, snoep dan iets waar je het papiertje eerst vanaf moet halen

Een Zwitserse studie liet zien dat men 30% minder snoepte, als men het papier eerst moest verwijderen. Omdat het verwijderen van het papiertje moeite kost, kan het de trek bij snoepers verminderen. Nou ja, in ieder geval behoorlijk vertragen. Denk maar aan toffee en zuurtjes, waar je de papiertjes moeilijk vanaf krijgt. 😉

 

Steek een kaars met vanillegeur aan na het avondeten

Het vanillearoma vermindert de behoeft aan een dessert. Een groep van 160 vrijwilligers verloor een gemiddeld gewicht van bijna 2,5 kilo alleen door het bij zich dragen van potpourri-zakjes met vanillegeur.

 

Leg je bestek neer na iedere hap

Neem je tijd voor je eten en leg na iedere hap je bestek neer. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je maag het signaal doorgeeft aan je hersens dat je voldoende hebt gehad. Als je (te) snel eet, dan overeet je je. Geef je hersenen de kans om het signaal op te pikken dat je genoeg hebt gegeten en luister dan.

 

drinking-water-filter-singapore-1235578_1280Drink water, water en nog eens water

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Mensen vallen af simpelweg door meer water te drinken. Water zuivert, spoelt je organen, voert afvalstoffen af én zorgt voor een voller gevoel. Als richtlijn wordt geadviseerd om dagelijks minimaal je lichaamsgewicht x 0,44 gedeeld door 10 aan liters water moet drinken. Bij een gewicht van 80 kilo is dit afgerond dus 3,5 liter per dag. Zet die hoeveelheid water ’s-morgens alvast klaar.

 

Dat waren zeven manieren om gewicht te verliezen. Wellicht past de ene manier beter bij je dan de andere en werkt de ene wat beter dan de andere. En dat is prima, we zijn ook niet allemaal hetzelfde. Het belangrijkste is dat jij kunt kiezen. Wil je nog meer opties c.q. manieren hebben om gewicht permanent te verliezen, overweeg dan een virtuele maagband. Dat is een prettige, veilige en bewezen effectieve methode om met ondersteuning van hypnose af te vallen. Geen dieet! Geen poedertjes! Geen aangepaste voeding of anders eten dan de rest van het gezin.

Meer weten, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

 

PS Wil je alvast een start maken met het gevecht tegen suiker? Schrijf je dan in op mijn blog-pagina en ontvang binnenkort de link naar de audiohypnose tegen suikerverslaving.

 

Bron: Readers Digest (vrij vertaald door Linda Buelens)

 

 

Inschrijven tips, blogs en inspiratie Lelela