Wat is geluk? Poeh, poeh meteen een filosofische vraag. Zonder deintentie te hebben om volledig te zijn, of te pretenderen dat het voor iedereen hetzelfde is, zal ik zeggen wat het voor mij is. ’s-Morgens wakker worden en de vogels horen fluiten, de zon op mijn gezicht, een knuffel, lekker even lummelen op de bank, een tevreden cliënt, een appje van een vriendin, een wandeling door het bos, iets nieuws doen: een sessie via skype, een roodborstje dat van de pindakaas snoept.

Lach meer
Hoe eenvoudig kan het zijn. Als je meer lacht, dan wordt je gelukkiger. Als je lacht maakt je lichaam bepaalde stoffen aan, zoals Endorfine, Serotonine en Dopamine. Van deze stofjes ontspant je lichaam en geeft een prettig ontspannen gevoel. Dit is goed voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.. Probeer het maar. Heb je even een boost nodig, google dan lachen, of geluk, of blij en zet de instellingen op afbeeldingen. Merk maar op wat er gebeurt. Wil je meer? Herhaal.?

Slaap beter
Na een goede nachtrust, voel je je beter. Zorg dat je voldoende slaap krijgt, 6 tot 8 uur per nacht. Verban je gsm en tv uit je slaapkamer. Zorg dat je het laatste half uur voordat je naar bed gaat, geen (emotioneel) inspannende dingen meer doet.

Wordt een met de natuur
Ga er regelmatig lekker op uit, de natuur in. Luister naar het geluid van de natuur, snuif de geuren op kijk rond en ontdek. Vertraag. Kijk echt en geniet, geniet van de rust.

Word vrienden met jezelf
Vaak zijn we steng voor onszelf en geven we onszelf op onze kop. Tegen anderen zijn we vaak veel milder en geven we opbouwende kritiek. Dit kun je ook naar jezelf doen. Behandel jezelf zoals je een goede vriend zou behandelen. Ben lief voor jezelf.

Richt je op alle dingen die goed gaan
Sta voor het slapen gaan stil bij alle zaken die goed gaan in je leven. Som de dingen op waar je dankbaar voor bent. Begin de dag met een glimlach: denk aan een gebeurtenis of iemand waar je om kunt lachen. Net zoals je kinderen beloont door het positieve te benadrukken, zo doe je dat ook bij jezelf. Er is altijd wel iets wat wel goed is gegaan. Er is altijd wel iets waar je trots op bent. Kijk niet teveel naar het nieuws en alle negatieve en slechte dingen in de wereld. Je zult verbaast staan hoe je je voelt als je je afsluit van alle ellende in de wereld.

Vergroot je wereld
Stel jezelf kleine doelen om je wereld te vergroten en de angst te verminderen. Doe dit stap-voor-stap. Heb je een telefoonangst? Spreken voor een groep? De deur uit gaan? Als je iets doet waar je nog niet zo goed in bent, word je er beter in door te doen, omdat de hersenen verbindingen maken zodat het de volgende keer makkelijker zal gaan.

Geef meer
Door meer te geven, ga je meer ontvangen. Dat geld voor alles: aandacht, liefde, vriendschap, tijd en geld. Test dit eens uit en je zult zien dat het werkt. Gééf oprecht en vanuit je hart en je zal hetzelfde terugkrijgen… en meer

Zeven goede tips, die als je ze opvolgt zeker bijdragen aan een gelukkiger leven. Soms heb je echter delen of saboteurs in jezelf, die je echte geluk in de weg staan. Gelukkig helpt hypnose om delen met elkaar te laten samenwerken en om saboteurs te veranderen in helpers. Wil je meer weten? Stuur me een bericht via info@lelela.nl en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Heb een gelukkige dag!
Warme groet,
Linda

Inschrijven tips, blogs en inspiratie Lelela