Hypnotherapie

Magie, mystiek of superkrachten

Hypnose lijkt wellicht iets heel magisch, maar dat is het niet. Het is niet iets mystieks en je hebt er ook geen speciale krachten voor nodig. Het is zelfs iets heel natuurlijks en alledaags.

Hypnose of trance is een staat van bewustzijn waarbij je vaak een diepe ontspanning ervaart en sterk gefocust bent. Soms wordt juist ook de spanning opgezocht. Een hypnotherapeut gebruikt deze trance om op een snelle manier een verandering in gevoel of gedrag te bewerkstelligen.

Iedere dag gaan we zelfs meerdere keren per dag in en uit een hypnotische(trance) staat. Bij het lezen van een goed boek (waar we helemaal in duiken), of tijdens het kijken naar een mooie film of een spannende voetbalwedstrijd. Bepaalde dingen die rondom je gebeuren hoor of zie je niet.

Deze bewustzijnstoestand (hypnose) is niets nieuws, en net als slaap, bewust zijn, bewusteloos en dromen bestaat de hypnotische toestand al zolang de mens bestaat. Bij hypnotherapie worden deze natuurlijke trance-ervaringen doelbewust gestimuleerd door gebruik te maken van de techniek hypnose. En het mooie is dat iedereen kan leren door middel van hypnose in trance te gaan en vertrouwd kan raken met de eigen concentratie mogelijkheden. En terwijl je merkt dat deze vorm van verhoogde concentratie en diepe ontspanning prettig is, hou je tegelijkertijd de volledige controle over je geest en je lichaam.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is het therapeutisch gebruik van hypnose om uw eigen interne hulpbronnen te mobiliseren om tot een mentale of fysieke genezing te komen. Sinds 1958 is hypnotherapie goedgekeurd door de American Medical Association (AMA) en wordt met veel succes toegepast door hypnotherapeuten.

Hypnotherapie werkt doordat in de hypnotische trance de beperkende en bewuste denkwereld, je rationele brein, wordt omzeild. Je gaat rechtstreeks naar het onbewuste, dat in staat is om veel sneller en onbeperkter nieuwe kansen en verbindingen te realiseren. Gedurende de sessie kunnen verschillende beperkende denkkaders veranderen waardoor de wereld op een andere manier wordt ervaren.

Een voorbeeld van een belemmerende overtuiging: ik had een cliénte van 27 die al 25 jaar geen groente at. Zelfs het idee dat ze bijvoorbeeld een tomaat at, maakte dat ze kokhalsde. Ze had bij zichzelf het idee geïnstalleerd dat ze dus geen groente kon eten en als ze dat wel deed, ze direct moest overgeven. En dat, terwijl ze nog nooit een tomaat had gegeten. Via hypnose heb ik die belemmerende overtuiging omgezet in een veel krachtigere overtuiging, die haar deed besluiten groente te eten. Direct na de sessie heeft ze een salade gegeten met tomaten, asperges, mais, lente-uitjes, komkommer. Je ziet aan haar gezicht, dat ze nog even aan de smaken moet wennen. Zo snel kan hypnose dus werken.

Mijn cliénte was zeer gemotiveerd om groente te gaan eten. De effectiviteit van hypnose is dan ook direct gerelateerd aan de motivatie. Als je niet gemotiveerd bent om je probleem op te lossen, dan lukt het ook niet. Een hypnotherapeut kan alleen maar iemand helpen om in trance te gaan en het probleem op te lossen.

Al van alles geprobeerd?
Sommige klachten zijn niet gemakkelijk te verhelpen, omdat de oorzaak vaak niet (bewust) bekend is. Misschien heb je al van alles geprobeerd en denk je: “Hoe kan ik erachter komen waar mijn probleem vandaan komt en wat kan ik eraan doen? Hoe kan ik verder zonder dat deze klacht mijn leven zo beperkt? Hoe kan ik bereiken wat ik wil? Kom ik er ook vanaf zonder alles weer te moeten (her)beleven?” Een antwoord hierop kan hypnotherapie zijn.

Wil je meer weten over hypnotherapie en hoe ik je kan helpen, dan kun je contact opnemen via info@lelela.nl of via het contactformulier